Vil du gerne selv have dit navn på en fast spalte i en avis eller et online medie? Så kan du her læse, hvordan man kommer i gang med at skrive en klumme.Du kan også læse, hvad en klumme egentlig er for en størrelse.

Klumme skribent forfatter journalist

Hvis du har en “klumme” bliver dine ord i bogstaveligste forstand “hængt til tørre”, kan man sige. Er du godt til at skrive?

Hvordan skriver man en klumme?

For at komme i en klumme skal du altså have en fast plads et bestemt sted i et medie - online eller trykt. Og hvordan får man så sin egen klumme -og hvordan skal man skrive den?

  • Du skal selvfølgelig have adgang til at publicere i det bestemte medie. Det kan du få ved at kontakte de forskellige medier med eksempler på, hvad du vil skrive i din klumme. Vis flere eksempler, så de kan se, hvad klummen kan blive til, når den er fast og tilbagevendende.
  • Et godt navn på klummen er vigtigt. F.eks. er “Bentes Brok” genkendeligt, fordi det er et bogstavrim. Og nogen mennesker elsker at brokke sig, og føle med andre, der gør det
  • Sørg for at skabe din egen stil eller form på din klumme, så tonen og især starten er genkendelig. F.eks. “Jeg har igen fundet noget, jeg kan hidse mig op over - nu skal du høre…” (indledning til “Bentes Brok”)
  • Sørg for at vælge indhold indenfor det samme univers, så folk vender tilbage til din klumme igen. F.eks. kunne “Bentes Brok” altid handle om irriterende hverdagssituationer - og det er et bredt emne, der altid er nyt til.
  • En klumme er kort. Læserne skal kunne fordøje det nemt, og hurtigt. Det duer ikke at skrive en klumme om “Sokrates versus Platon” eller “Det konstruktivistiske paradigme“. Målgruppen er alle læserne af det pågældende medie.
  • En fast afslutning hver gang, fx: “Og det var alt fra Bente for denne gang…”
Hvad er en klumme?

En klumme er det danske ord for “søjle” og betyder en spalte i en bog eller en avis, der har en fast skribent, se Hvad er en klumme?

Hvordan skriver man en klumme - helt kort?

Man skriver en klumme ved at kontakte et medie og have en god, relevant humoristisk stil.

Relaterede artikler