Glæder du til næste gang det er påske, og til at se familien? Eller bare nyde at have fri i hele 5 dage? Så finder du her svaret på, hvornår det egentlig er påske, og hvordan man udregner det. 

Hvorfor holder vi påske i Danmark?

Den danske påske er forbundet med en række traditioner som påskeæg, påskekyllinger, chokolade, påskefrokoster og at gå i kirke, og meget mere.

Påsken er en kristen tradition, som påminder os om en historisk begivenhed, der skete for 2000 år siden - Jesus korsfæstelse og fejrer hans mirakuløse genopstandelse fra de døde. Se Hvorfor fejrer vi påske?

Hvordan udregner man, hvornår det er påske?

Rent historisk var den første påskedag dén dag, hvor Jesus genopstod. Det gjorde han to dage efter jødiske “Passover” fest. Man mener, at datoen for genopstandelsen har været enten

  • Søndag 7. april år 30 eller
  • Søndag 5. april år 33 (dette er den mest sandsynlige - læs mere her)

I dag udregnes påskedagen udfra en gammel kirkekalender, der udregner påskens tidspunkt udfra ting, der slet ikke har med den historiske begivenhed at gøre, nemlig månens faser og jævndøgn.

Udregningen er lidt kompliceret. Men det udregnes som første søndag efter første fuldmåne efter forårsjævndøgn.

Hvornår er det påske i 2018, 2019 og 2020?

Her kan du se, hvornår det er påske næste gang:

  • Påsken i 2018: 1. april
  • Påsken i 2019: 21. april
  • Påsken i 2020: 12. april

De viste datoer er for påskesøndag, altså påskedag (1. påskedag). Det er altså skærtorsdag 3 dage før disse datoer, og langfredag 2 dage før disse datoer, og 2. påskedag mandag 1 dag efter disse datoer.
Hvornår er der påske - helt kort

Påsken udregnes udregnes som første søndag efter første fuldmåne efter forårsjævndøgn. Næste gang er 1. april (2018).