Du er måske selv døbt som barn, eller har døbt dine egne børn. Men kommer man automatisk i himlen af det? Her får du svaret på dette vigtige spørgsmål.

Dåb tro Jesus

Mange vælger at lade deres barn døbe. Men kommer barnet i himlen af det? Svaret på dette vigtige spørgsmål får du her

At blive døbt som barn

At blive døbt som barn er en kristen tradition, som er opstået sammen med den katolske kirke, og som desværre er fortsat med den lutheranske. Men barnedåben er ikke hvad biblen siger, vi kommer i himlen af:

Hvis vi vil i Himlen med Gud skal vi tro på hans søn Jesus. Det er det eneste, der kan frelse os.

Når vi så har taget imod Jesus, og tror på ham og har besluttet at følge ham, så er hans første befaling til os at blive døbt. Det er for at vaske synden bort.

Du skal døbes, når du har valgt at følge Jesus. Ellers bliver du bare våd.

Biblen taler om dåben som en begravelse (af det gamle liv), et vaskende bad og en befaling fra Jesus. Det er det vigtigste.
Skal jeg døbes igen, hvis jeg blev døbt som barn?

Hvis du har valgt at tro på Jesus og følge ham, skal du døbes “igen” - din barnedåb er ikke gyldig. Så man kan sige, du skal døbes rigtigt, eller faktisk døbes første gang. Din barnedåb var et ritual i kirken, men ikke den dåb, Jesus befaler dig at tage.

Hvis du tror på Jesus skal du døbes på din tro. Det skal være med fuld neddykning, så du begraver dit gamle liv og genopstår til et nyt.

Er dåben blot symbolsk?

Der står ingen steder i Biblen, at dåben er symbolsk eller er til for, at vi fortæller andre, at vi er kristne. Der sker noget i dåben, vi ikke kan forklare. Det er et mysterie, som blander det spirituelle og det fysiske.

Det vigtige er, at Jesus befaler os at blive døbt, og at det er vigtigt.

Barnedåb og kristen tro - helt kort

Barnedåben er en tradition. Man kommer ikke automatisk i himlen af sin barnedåb, men af at tro på og følge Jesus. Han befaler os at blive døbt efter vi kommer til tro, fordi det er et personligt valg, som du kun selv kan tage.

Se også